jueves, 23 de abril de 2020



Explica amb les teves pròpies paraules com s’elabora un pilar de formigó armat. INCLOU UN VIDEO RELACIONAT.

La tècnica constructiva de l'concret armat, formigó armat, formigó reforçat o concret armat consisteix en la utilització de formigó o concret reforçat amb barres o malles d'acer, anomenades armadures. També es pot armar amb fibres, com ara fibres plàstiques, fibra de vidre, fibres d'acer o combinacions de barres d'acer amb fibres depenent dels requeriments als que estarà sotmès.

Quins són els components del formigó armat? INCLOU IMATGES DELS SEUS COMPONENTS.
El formigó armat és un material de construcció compost per formigó reforçat amb una armadura de barres d'acer. És un material barat, ja que abunda molt; és molt dur, resisteix grans pressions d'aigua, altes i baixes temperatures, fregaments, compressions i xocs. Té propietats físiques que el fan molt apte per construir grans edificis.

biga | enciclopèdia.cat



















Indica les aplicacions principals dels següents materials: Granit, Pissara, Marbre, Calcària, Àrids. Insereix imatges d’exemples.
Mármol - Wikipedia, la enciclopedia libreCubiertas Segovia - Información sobre Cubiertas y tejados de pizarraRoques i minerals 
Resultado de imagen de calcaria informacion Árido (minería) - Wikipedia, la enciclopedia libre
La pissarra és una roca metamòrfica homogènia de gra fi formada per la compactació per metamorfisme de baix grau de lutites. Es presenta generalment de color opac blavós fosc i estructurada en lloses o fulls planes per una esquistositat ben desenvolupada (pissarrositat), sent, per aquesta característica, utilitzada en cobertes i com antic element d'escriptura.

El marbre és una roca metamòrfica, calcària, amb textura compacta i un aspecte cristal·litzat i cristal·lí, composta principalment per grans microscòpics de calcita. 

La pedra calcària és una roca sedimentària composta majoritàriament (més del 50%) per carbonat de calci (CaCO3), generalment calcita. També pot contenir.


S'anomena àrid a l'material granulat que s'utilitza com a matèria primera en la construcció, principalment. L'àrid es diferencia d'altres materials per la seva estabilitat química i la seva resistència mecànica, i es caracteritza per la seva grandària. No es consideren com a àrids aquelles substàncies minerals utilitzades.
Quines són les característiques generals dels materials emprats en la construcció? COMPLETA LES FRASES
  • Són durs, no tous
  • Són fràgils, no resistents
  • Són resistents a la compresió, tracció, corrosió, 
  • Són econòmics, el preu …
Observa en l’entorn de casa teva o de l’institut algunes obres en edificis. Identifica-hi alguns materials que s’han utilitzat.
La estructura de la nostra casa serà de fusta.
Els tancaments exteriors els materials seràn de ciment pintat i els acabats seràn de marga.
Tindrem unes finestres amb el marc de fusta i el vidre serà transparent.
El terra volem que sigui de parquet.
La teulada tindrá dues basants una més llarga que l'altre i feta de pissarra. Els envans interiors farem servir vidre i fusta, i el vidre serà transparent.
La porta del carrer serà matal·lica i les interors de fusta.
Les parets de la cuina estarà fet de rajoles de ceràmica, el mostrador de sienita polida i tindrem un fogó de vidroceràmica, una navera, un rentaplats, un microones i un forn.
La paret del lavabo serà de rajoles de ceràmica i tindrem 5 sanitaris: una comuna, un bidet, una banyera, una dutxa i una pica tots de marbre.
En el nostre habitatge no hi haurà llar de foc. De mobles tindrem un sofá, alguns armaris, 4 llits, un parell de televisions, unes cadires amb taules i una butaca-puf, el mur exterior de totxanes i una tanca verda.
Finalment en el safareig hi haurà una rentadora moderna. El pas de cotxe i de vianan serà de greda volcànica.

ACTIVITAT 1. IDENTIFICAR MATERIALS EMPRAT EN LA CONSTRUCCIÓ.



No hay comentarios.:

Publicar un comentario

ACTIVIDAD 3